2 0
Read Time:5 Minute, 14 Second

Can Yılmaz’ın Müzikal Dokunuşu: Beste Güfte ve Düzenlemesi bana ait eserlerden oluşan bazı örnekleri aşağıdaki yazıda görebilirsiniz.

Müzik, duyguların ve düşüncelerin en derin noktalarına dokunabilen güçlü bir araçtır. Can Yılmaz, müzik endüstrisinde birçok sanatçıya verdiği eserlerle yaratıcılığını ve müzikal vizyonunu ortaya koymuştur.

Sanatçı ‘’Fulya Kızıltaş’’ın 2019 yılında piyasaya sürdüğü “Liman” ve “Hançer” adlı single çalışmalarının düzenlemelerini (aranjörlüğü ve müzik yönetmenliğini) Can Yılmaz üstlenmiştir. Crow Music Production etiketiyle çıkan ‘’Liman’’ adlı eserin sözleri ve müziği ‘’Fulya kızıltaş’’a aittir. ’’Hançer’’ isimli eserin sözleri ve müziği ise sanatçının kayınpederi Volkan Yılmaz’a (sanatçı) aittir. ‘’Fulya kızıltaş’’ın üçüncü teklisi 2021 yılında yayımlanan “Hediye” adlı eserin düzenlemesi ve 2.bölümünün sözleri de Can Yılmaz tarafından yapılmıştır. Bu eserin özel ve kısa bir anısı da vardır; Birinci bölümü Fulya Kızıltaş tarafından eşi Can Yılmaz’a doğum gününde ithaf edilip yazılmış ve bestelenmiştir, sonrasında sanatçı eşi Can Yılmaz’a bu eseri hediye etmiştir. İkinci bölüm ise ertesi gün eşi Can Yılmaz tarafından eşi Fulya kızıltaş’a yazılıp yapılan bestenin formatına oturtulmuş Ve ithaf edilerek hediye edilmiştir.

2015 yılında Emin Karadayı’nın “Tadı Kalmadı” albümünde yer alan “Eller Kıyar“, “Sana Doğmak“, “Zor” ve “Eskaza” adlı dört eserin bestesi ve güftesi Can Yılmaz’a aittir. Bu eserler, içtenlikle dökülen duyguları ve dokunaklı melodileriyle dinleyicileri etkilemektedir.

Ceyhun Damla’nın 2016 yılında çıkardığı “Saygılarımla” albümünde yer alan “Ben de Sevdim” adlı eserin bestesi ve güftesi yine Can Yılmaz’a aittir. Bu eser, derin duyguların ve samimi anlatımın bir yansımasıdır.

2018 yılında Ezgi Eyüboğlu’nun “Naçizane” albümünde de Can Yılmaz’ın izleri vardır. Klip ve çıkış şarkısı olarak “Yar Kalsaydın” adlı eser yerini alırken “Vay Bana” adlı eserinde sözleri ve müziği Can Yılmaz’a aittir. Aynı albümde yer alan “Kar Olsam“, “Gürgen Dalı” ve “Veda Tokalaşması” adlı eserlerin besteleri de yine Can Yılmaz’a aittir. Bu eserler, dinleyicilere duygusal bir serüven sunmaktadır.

Oğuzhan Tanrıverdi’nin 2019 yılındaki “Affetmiyorum” adlı single çalışmasında, Can Yılmaz sözlerde katkıda bulunmuş, düzenlemeyi ve müzik yönetmenliğini de üstlenmiştir.

Bülent Ergün’ün 2022 yılındaki “Radyoda” adlı eserinin düzenlemesini (aranje) ve müzik yönetmenliğini Can Yılmaz yapmıştır.

Sezgin Irmak‘ın 2016 yılında yazdığı ‘’Zehr-i Bal’’ adlı romanındaki eserlerin besteleri ve düzenlemeleri Can Yılmaz’a aittir. Bu eserler arasında “Zehr-i Bal“, “Aşk-ı Hakiki“, “Akşam Yeli“, “Gül Yeter” ve “Göksu Da Bir Bahar” bulunmaktadır. Ayrıca, “Benim Adım Hamza” adlı şiirin müzik düzenlemesi ve ‘’Yalı Bülbülü’’ adlı eserinde düzenlemesi Can Yılmaz tarafından yapılmıştır. Göksu’da Bir Bahar ve Gül Yeter isimli şarkıları da Can Yılmaz seslendirmiştir. Albümde yer alan “Zehr-i Bal” eserini Can Yılmaz’ın kız kardeşi olan (sanatçı) Ceren Yılmaz, “Aşk-ı Hakiki” ve “Akşam Yeli” eserlerini ise Can Yılmaz’ın eşi (sanatçı) Fulya Kızıltaş seslendirmiştir.

Sezgin Irmak’ın 2021 yılında yayımladığı “Fırtına” adlı ilk solo single’ın düzenlemesi (aranjörlüğü ve müzik yönetmenliği) ve 2023 yılında yine Sezgin Irmak’ın yazıp, yönettiği ve aynı zamanda oyunculuğuyla da katkı sağladığı “Yırtıcı” adlı filminin tüm müziklerini Can Yılmaz hazırlamıştır. Filmde 97 adet beste yer almaktadır, sözlü ya da sözsüz. Ayrıca filmde yer alan “Kim Gibi”, “Masal” ve “Ankara Havası” adlı eserlerin sözleri ve müziği de Can Yılmaz’a aittir. Filmde Fulya Kızıltaş‘ın seslendirdiği “Hançer” adlı eser, Can Yılmaz’ın babası olan sanatçı Volkan Yılmaz’a aittir; söz ve müziği Volkan Yılmaz’a aittir. Filmin içindeki “Masal” adlı şarkıyı Sezgin Irmak’ın eşi Elif Irmak seslendirmektedir ve “Fırtına” adlı eseri ise yine sanatçı Ceren Yılmaz seslendirmektedir. Ayrıca, “Kim Gibi” ve “Ankara Havası” adlı şarkıları da Can Yılmaz’ın kendi sesinden dinleyebilirsiniz.

Elif Irmak’ın 2023 yılında piyasaya çıkardığı “Masal” adlı eserin sözleri, müziği ve düzenlemesi (aranjörlüğü ve müzik yönetmenliği) Can Yılmaz’a aittir. Elif Irmak’ın sözlerini ve bestesini yapmış olduğu “Aşk Dağınık” adlı eserin düzenlemesi yine Can Yılmaz tarafından yapılmıştır.

Burak Kavrazlı“nın 2019 yılında piyasaya çıkardığı “Hatırımda Kalanlar” albümünde yer alan; “Gördün mü“, “Aşk Denen Yalan“, “Hasret Bestesi“, “Meçhul Sevgili” ve “Takribi“adlı eserlerin düzenlemesini (aranjörlüğü ve müzik yönetmenliğini) yapmış olup, albümde yer alan “Takribi” adlı eserin de sözleri ve müziği sanatçımız Can Yılmaz’a aittir.

“Pınar Yıldız” adlı sanatçının 2019 yılında piyasaya çıkardığı “Evlen Benimle” adlı single çalışmasının aranjörlüğünü Can Yılmaz yapmış olup, aynı zamanda 2023 yılında piyasaya sürülen “Sabah Olmadan” adlı teklinin (single) sözlerini, müziğini ve düzenlemesini de Can Yılmaz üstlenmiştir.

“Merve Holefter” adlı sanatçının 2019 yılında piyasaya çıkardığı “Maya” ve “Maradona” adlı eserlerin düzenlemesini (aranjörlüğü ve müzik yönetmenliği) Can Yılmaz yapmıştır.

Can Yılmaz, 2019 yılında “Herses” adlı sosyal sorumluluk projesinde “Ünzile” adlı eserin aranjörlüğünü ve müzik yönetmenliğini yapmış olup, aynı projede birçok değerli sanatçı bir araya gelerek çocuk yaşta evliliklerin ve küçük yaşta kız çocuklarının maruz kaldığı bu acı duruma dikkat çekmek için bu projede yer almıştır. Projeye katılan değerli sanatçılar; Sezgin Irmak, Fulya Kızıltaş, Reynmen, Cemre Baysel, Ahu Karaman Yıldırım, Can Yılmaz, Ege Aydan, Volkan Keskin, Murat Onuk, Özgül Kavruk, Edib Çakır, Burcu Sönmez, Ayşegül Şermet, Tayfun Turan, Çınar Yılmaz, Alican Aytekin, Reyhan Karaca, Emre Kızılırmak, Ümit Akkuş, Seldal Bobiç’tir. Sanatçılar sesleriyle bu projeye katkı sağlamıştır. Projede yer alan şiiri yazıp seslendiren sanatçı Sezgin Irmak’tır. Ayrıca projede yer alan müzisyenler; Deniz Kunay (piyano), Serhan Yasdıman (perdesiz ve akustik gitar), Yusuf Karapınar (perküsyon), Emre Kılınçer (akustik davul), Savaş Akbaba (bas gitar), İsa Erik (ud), Engin Canlı (ney), Gökhan Karcebaş (çello) projeye hizmet etmek için enstrümanlarını kullanmıştır. Yaylı sazlarda gündem yaylı grubu Yılmaz Şenyaylar önderliğinde eşlik etmiş olup projenin mix & mastering işlerini de bu konuda ismini piyasaya kanıtlamış değerli ses mühendisi Özgür Yurtoğlu üstlenmiştir.

Servan Farisoğlu” 2022 yılında piyasaya çıkan ilk teklisi (single) “Sabrım Kalmadı” adlı eserinin ve 2023 yılında piyasaya çıkan “İstanbul’a Ben Lazımam” adlı eserinin düzenlemesini (aranjörlüğünü ve müzik yönetmenliğini) yine Can Yılmaz emanet etmiştir.

“Tuncay Akyol” (Bugan) adlı sanatçının 2020 yılında piyasaya çıkardığı “İstanbul” adlı single çalışmasının sözleri, müziği ve düzenlemesi Can Yılmaz’a aittir.

Ozzy” adlı sanatçının 2023 yılında piyasaya çıkardığı “Düşeş” ve “Yendim Ejderi” adlı eserlerin düzenlemesini (aranjörlüğünü ve müzik yönetmenliğini) Can Yılmaz yapmış olup, bu iki eserin sözleri ve müziği sanatçı Ahmet Emre Alp‘e aittir.

“Fatih Söylemez” adlı sanatçının 2017 yılında piyasaya çıkardığı “Arsen” adlı albümde bulunan “İstanbul“, “Karadeniz Karasi“, “Sevdaliyim“, “Eğer Sarilamazsan“, “Üflesen Yüreğume“, “Uşaklar“, “Trabzon“, ‘’Budadum’’ ve “Potpori” adlı eserlerin düzenlemesini (aranjörlüğünü ve müzik yönetmenliğini) yine Can Yılmaz yapmıştır. aynı albümde Back vokalleri ile de sanatçıya destek vermiştir.

Can Yılmaz’ın müzikal yeteneği ve duygusal derinliği, sanatçının verdiği eserlerde kendini göstermektedir. Her bir eser, dinleyicilere duygusal bir bağ kurmayı ve müziğin evrensel dilinde anlam bulmayı hedefler. Sanatçının müzik dünyasına kattığı değer, sanatseverler tarafından büyük bir takdirle karşılanmaktadır.

saygılarımızla;


Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
100 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir